Benvingut al bloc de TDAH

El meu nom és Inma, i treballo com a Orientadora Educativa a l'IES Puig de Sa Font de Son Servera (Mallorca), encara que he dedicat molts d'anys al treball en EOEPS.
M'interessen tots els temes relacionats amb l'Atenció a la Diversitat, i especialment el TDAH.
Pens que dins del món de l'educació hi ha molta incomprensió cap als alumnes que pateixen aquest trastorn per la qual cosa es considera més bé el "trastorn del nin maleducat" o el "Síndrome del cara dura"quan realment es tracta de nins difícils d'educar que tenen moltes dificultats d'aprenentatge i d'autoestima, però amb un bon tractament el pronostic pot ser molt satisfactori.

BENVINGUTS AL BLOC DEL TDAH


Visitants

contador de visitas

lunes, 26 de abril de 2010

Definició de TDAH


El TDAH és un trastorn que es caracteritza per tres símptomes primaris: problemes d'atenció, impulsivitat i hiperactivitat. Cadascun d'aquest símtomes es poden presentar amb intensitats diferents, per tant ens podem trobar amb tres subtipus diferents de TDAH:


  1. Subtipus inatent: són nins/es amb serioses dificultats per a centrar l'atenció en les tasques acadèmiques.

  2. Subtipus impulsiu-hiperactiu: són nins/es en els que predominen conductes impulsives i hiperactives.

  3. Subtipus combinat: Són nins/es en els que es manifesten els tres símptomes (inatenció, hiperactivitat i impulsivitat).

2 comentarios:

  1. Bon dia Imma,
    som na Maria Antònia Febrer, psicòloga de l'Associació Balear de pares de nins amb TDAH STILL.Estic d'acord amb la incomprensió per part de molts agents educatius del TDAH, alguns per desconeixement i els altres perquè no ho volen reconèixer, ja que haurien de començar a fer més feina i no els interessa. Des de l'Associació estam fent molta feina perquè això vagi canviant, i estic contenta que professionals com tu ens recolzin en aquesta tasca.
    Fins una altra.

    ResponderEliminar
  2. Bona nit Imma, el meu nom és Aina Valverde i curso segon de batxiller a l'institut Jaume Huguet de Valls. Estic fent el treball de recerca sobre el TDAH, si us plau, si no li fa res, podria contestar-me una sèrie de preguntes? Li deixo el meu mail, i si vol ja es posarà en contacte amb mi.
    7greencat@gmail.com
    Moltes gràcies.

    ResponderEliminar