Benvingut al bloc de TDAH

El meu nom és Inma, i treballo com a Orientadora Educativa a l'IES Puig de Sa Font de Son Servera (Mallorca), encara que he dedicat molts d'anys al treball en EOEPS.
M'interessen tots els temes relacionats amb l'Atenció a la Diversitat, i especialment el TDAH.
Pens que dins del món de l'educació hi ha molta incomprensió cap als alumnes que pateixen aquest trastorn per la qual cosa es considera més bé el "trastorn del nin maleducat" o el "Síndrome del cara dura"quan realment es tracta de nins difícils d'educar que tenen moltes dificultats d'aprenentatge i d'autoestima, però amb un bon tractament el pronostic pot ser molt satisfactori.

BENVINGUTS AL BLOC DEL TDAH

lunes, 26 de abril de 2010

Problema de lògica

Vos animo a resoldre un problema de lògica amb la finalitat de que reflexioneu sobre les dificultats amb les que es troben els alumnes TDAH al resoldre moltes de les tasques escolars o de la vida quotidiana.


Tres persones, de cognoms Blanc, Ros i Castany, es coneixen en una reunió. Poc després de fer-se les presentacions, la noia fa notar:
- "És curiòs que els nostres cognoms siguin Blanc, Ros i Castany, i que ens haguem reunit aquí tres persones amb aquest color de cabell".
- "Sí que ho és -diu la persona que té el cabell ros- però deus haver observat que ningú no té el color del cabell igual que el seu cognom".
- "És veritat!" -exclama la persona que es diu Blanc.
Si la noia no té el cabell castany, de quin color és el cabell de qui es diu Ros?


Ho sabeu? Perquè?

No hay comentarios:

Publicar un comentario