Benvingut al bloc de TDAH

El meu nom és Inma, i treballo com a Orientadora Educativa a l'IES Puig de Sa Font de Son Servera (Mallorca), encara que he dedicat molts d'anys al treball en EOEPS.
M'interessen tots els temes relacionats amb l'Atenció a la Diversitat, i especialment el TDAH.
Pens que dins del món de l'educació hi ha molta incomprensió cap als alumnes que pateixen aquest trastorn per la qual cosa es considera més bé el "trastorn del nin maleducat" o el "Síndrome del cara dura"quan realment es tracta de nins difícils d'educar que tenen moltes dificultats d'aprenentatge i d'autoestima, però amb un bon tractament el pronostic pot ser molt satisfactori.

BENVINGUTS AL BLOC DEL TDAH


Visitants

contador de visitas

lunes, 6 de diciembre de 2010

Les dificultats d'en "Cuadradito"

En aquest vídeo podreu veure els problemes amb que es troben els nins i nines que tenen alguna dificultat.

sábado, 23 de octubre de 2010

Així veia Disney l'escola l'any 1953

Frases per educar...

"Si buscas resultados distintos, no hagas siempre lo mismo"
A. Einstein

“Todo gran viaje empieza por un pequeño paso.”
Proverbio árabe

“Quiéreme cuando menos lo merezca;
será cuando más lo necesite.”
Doctor Yekyll

“Un bosque sería muy triste si sólo cantasen los pájaros que mejor lo hacen”
Rabindranath Tagore

«No creas que todo cuanto tu tienes gusto de decir tienen los demás gusto de oir.»
Luis Vives

"Camina un rato con mis zapatos."
Proverbio Chino

"Los hombres inteligentes quieren aprender. Los demás enseñar."
Anton Chejov

«El que busca las culpas en los otros no ve las propias.»
Gandhi

«Ninguno hay que no pueda ser maestro de otro en algo.»
Baltasar Garacián

Article del Dr. Moyà sobre el TDAH

Article Dr. Moya

domingo, 17 de octubre de 2010

Necessitats Específiques de Suport Educatiu NESE

La LOE (Llei Orgànica 2006/2, de l'Educació), parla d'alumnes amb NESE, i diu:

“Correspon a les administracions educatives assegurar els recursos necessaris perquè els i les alumnes que requereixen una atenció educativa diferent de l’ordinària perquè presenten necessitats especials, per dificultats específiques d’aprenentatge, per les seves altes capacitats intel·lectuals, perquè s’han incorporat tard al sistema educatiu, o per condicions personals o d’història escolar, puguin assolir el màxim desenvolupament possible de les seves capacitats personals i, en tot cas, els objectius establerts amb caràcter general per a tot l’alumnat.”

Així, doncs, és la primera llei que reconeix les dificultats específiques d’aprenentatge (Trastorns de l’Aprenentatge) com a objecte de detecció, identificació i intervenció immediata (article 71.3).

D’altra banda es remarca que l’atenció integral a l’alumnat amb necessitat específica de suport educatiu es regirà pels principis de normalització i inclusió.

L'alumne amb TDAH presenta necessitats específiques de suport educatiu, i dins el sistema educatiu ha de rebre l'atenció que requereix.

L'educació del nin/a TDAH

"Educar a un niño es como sostener en la mano una pastilla de jabón. Si aprietas mucho sale disparada, si la sujetas con indecisión se te escurre entre los dedos, una presión suave pero firme la mantiene sujeta"
Pàg. 179 DÉFICIT DE ATENCIÓN CON HIPERACTIVIDAD Manual para padres i educadores ISABEL ORJALES VILLAR

“… Més que trobar la manera de tractar els alumnes diferents, hem de trobar la manera d’ensenyar junts a tots els alumnes, tenint en compte que són diferents.”
Pere Pujolàs (2003)

domingo, 30 de mayo de 2010

Joc del penjat


El "Joc del penjat", per què els nostres nins/es puguin aprendre divertint-se.

martes, 4 de mayo de 2010

Hiperactivitat i Família

El TDAH causa molts problemes no tant sol en l'escola, sinó també en la dinámica familiar.
A vegades ens trobam amb famílies que desconfien de l'atenció que rep el seu fill/a TDAH a l'escola, o amb professors que culpen als pares de no saber-los posar límits.

És molt important que Família i Escola rebin informació sobre el TDAH, que segueixin una línia educativa comú i que hi hagi comfiança mútua.

A continuació podeu escoltar un programa de la Cadena Ser on un orientador educativo i un psiquiatra infantil expliquen que és el TDAH. Al final, també intervenen pares i persones interessades en aquest trastorn.
Hora 25: El TDAH

lunes, 3 de mayo de 2010

Evolució dels estudis sobre TDAH

En aquest vídeo podreu veure l'evolució històrica del TDAH, des de les primeres investigacions realitzades pel pediatre anglès Still en l'any 1902, fins als estudis amb neuroimatges que es realitzen actualment a EEUU.
Esper que vos agradi!

Un conte de TDAH

A continuació podeu veure un video sobre com se sent un nin que pateix el TDAH. Ja vereu com vos agrada molt!

Guies de l'alumne TDAH

lunes, 26 de abril de 2010

Problema de lògica

Vos animo a resoldre un problema de lògica amb la finalitat de que reflexioneu sobre les dificultats amb les que es troben els alumnes TDAH al resoldre moltes de les tasques escolars o de la vida quotidiana.


Tres persones, de cognoms Blanc, Ros i Castany, es coneixen en una reunió. Poc després de fer-se les presentacions, la noia fa notar:
- "És curiòs que els nostres cognoms siguin Blanc, Ros i Castany, i que ens haguem reunit aquí tres persones amb aquest color de cabell".
- "Sí que ho és -diu la persona que té el cabell ros- però deus haver observat que ningú no té el color del cabell igual que el seu cognom".
- "És veritat!" -exclama la persona que es diu Blanc.
Si la noia no té el cabell castany, de quin color és el cabell de qui es diu Ros?


Ho sabeu? Perquè?

Definició de TDAH


El TDAH és un trastorn que es caracteritza per tres símptomes primaris: problemes d'atenció, impulsivitat i hiperactivitat. Cadascun d'aquest símtomes es poden presentar amb intensitats diferents, per tant ens podem trobar amb tres subtipus diferents de TDAH:


  1. Subtipus inatent: són nins/es amb serioses dificultats per a centrar l'atenció en les tasques acadèmiques.

  2. Subtipus impulsiu-hiperactiu: són nins/es en els que predominen conductes impulsives i hiperactives.

  3. Subtipus combinat: Són nins/es en els que es manifesten els tres símptomes (inatenció, hiperactivitat i impulsivitat).

Aquest bloc està dirigit a....

...mestres i pares de nins/es amb TDAH.
L'objectiu d'aquest bloc és fer un recull d'informació actualitzada sobre el TDAH, per tal de comprendre millor a aquests alumnes i donar-los la millor atenció possible.